P5255152

Med udgangspunkt i Glorups historie har SCENATETs kunstneriske leder, Anna Berit Asp Christensen, fået frie hænder til at sammensætte et musikalsk program for The Glorup Concert Walk til åbningen af Geist Glorup. Koncertperformancen viser spændvidden inden for genren ny kunstmusik.

I sin research er hun rejst i fodsporene på Greve Adam Gottlob Moltke-Huitfeldt og Fru Eliza Razumowska, der begge var meget berejste og oplyste om deres samtids kulturelle og kunstneriske strømninger og som bragte tidens kunst og kunstnere med sig hjem til Glorup.

Se klip fra The Glorup Concert Walk her i form af Miriam Nielsens videodokumentation.

SCENATETs leder Anna Berit Asp Christensen bidrager ligeledes til Geist Glorup med lydinstallation The Singing Trees, der har til hensigt at bringe lyden af lokalbefolkningen tilbage til Glorup. Lydværket, der er installeret i en gruppe ældre kastanjetræer som står til fældning i den nærmeste fremtid, baserer sig på vuggeviser indsamlet fra personer som enten selv, eller gennem tidligere generationer, har haft sin gang på Glorup. De fem træer har hver deres lydspor og udgør således tilsammen et kor af syngende træer.Lyt til et af lydsporene her

 

IMG_0853

SCENATET blev etableret i 2008 af Niels Rønsholdt og Anna Berit Asp Christensen. Som fornyere af samtidsmusikken tilstræber ensemblet på levende vis at udfordre kunstneriske genrer gennem tværæstetiske projekter.

For mere information om SCENATET se ensemblets hjemmeside.

Gå til det interaktive kort

HEAD[1]