Randi & Katrine har til Geist Glorup skabt et stykke imiteret natur med en historisk reference til en af de mange såkaldte folli’er, underholdende arkitektoniske elementer uden egentlig funktion, som Glorups romantiske have har været udstyret med gennem tiden. Paraplytræet, som det blev kaldt i folkemunde, var et gammelt egetræ med rundbænk og øvre paraplykonstruktion, der engang var at finde i udkanten af haven.

Med udgangspunkt i denne type konstruktion har kunstnerduoen skabt værket Pavillontræ, som er en overdimensioneret paddehat, der rager mere end 3 meter op i Glorups landskab.

3_IMG_0484 lille

Randi Jørgensen (f. 1974) og Katrine Malinovsky (f. 1976) har siden 2004 arbejdet sammen under kunstnernavnet Randi & Katrine. Sammen har de to skabt en række bemærkelsesværdige installationer, der med et karakteristisk formsprog undersøger forholdet mellem steder og deres historie, mellem ikoner fra populærkulturen og deres betydning. Deres forvandling af Ærøfærgen til et mobilt kunstværk i 2012 er et markant eksempel herpå. Kunstnerne er begge uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og bor og arbejder i København.

Læs mere om kunstnerduoen på deres hjemmeside

Gå til det interaktive kort